Prima pagină » Utile » Viteza maxima autostrazi Olanda

Viteza maxima autostrazi Olanda

Actualizat in data de 1 ianuarie 2021

Viteza maxima autostrazi Olanda a fost limitata de la 130 km/ora la 100 km/ora pe timpul zilei, ca masura de protectie a mediului.
Noua viteza maxima de 100 km/ora a intrat in vigoare oficial incepand cu data de 16 martie 2020,  fiind un proiect initiat de guvernul olandez.

Viteza maxima autovehicule a fost redusa la 100 de kilometri pe ora pe autostrazi Olanda.
Între orele 19:00 si 6:00 este în continuare permis sa se circule cu 120 km/ora sau chiar 130 km/ora, in locurile unde nu este permis in timpul zilei.

Limita de viteza afisata pe semnele de circulatie

Limita de viteza care trebuie aplicata este afisata pe indicatoarele existente de-a lungul soselei si deasupra, pe panourile de trafic electronic.
Viteza afisata indică viteza maxima în acel moment.
Aceste limite afisate electronic, se pot schimba in momentul blocajelor de trafic, un accident, sau atunci cand vremea este rea.

Panourile vor indica o viteză mai mica decat indicatoarele rutiere clasice care sunt postate pe marginea drumului si se va lua in calcul doar viteza afisata electronic.
Aceasta nu este o viteza consultativa, ci este o limita obligatorie care trebuie respectata.
Viteza maxima autostrazi Olanda

Limita de viteza masini cu remorca

Pentru deplasarea cu o remorca, sau cu o rulota, viteza maxima pe autostrazi este de 90 km/ora daca greutatea remorcii ramane sub 3500 kg.
Atunci cand greutatea depaseste 3500 kg, viteza maxima de deplasare este de 80 km/ora.

Viteza maxima camioane

Limita de viteza pentru camioane, care inainte era de 80 km/ora, nu se va modifica, ramanand aceiasi in continuare pentru traficul de marfa.

Toate acestea sunt unele dintre masuri de reducere a poluarii, Olanda avand o mare problema datorita cresterii constante a normele de poluare impuse de Uniunea Europeana la nivelul fiecarei tari.

Cat de repede te poti deplasa in UE

În alte tari din Uniunea Europeana, viteza maxima este inca de 120 km/ora in Belgia, Elvetia, Suedia si Portugalia.
Franta, Spania si Italia au viteza maxima actuala de 130 de kilometri pe ora, iar pentru Germania, nu există deloc o limita de viteza pentru unele autostrazi.
viteza UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.