Prima pagină » Utile » Tarife permise auto si certificate înmatriculare

Tarife permise auto si certificate înmatriculare

Tarife noi permise auto si certificate de înmatriculare începând din data de 17 iunie 2020, anuntate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ. După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată”, precizează comunicatul DRPCIV.

Potrivit unui comunicat transmis de AGERPRES, pentru tarife permise auto si certificate înmatriculare, este vorba despre:
– suma de 89 lei – permis de conducere;
– 49 de lei – certificat de înmatriculare;
Vechile tarife erau de 68 de lei pentru plata contravaloare permis auto și suma de 37 lei pentru certificat de inmatriculare.

Ministerul Finanţelor şi-a dat acceptul pentru creşterea acestor tarife.
Modalităţile de încasare a taxelor atât pentru permis de conducere, cât și pentru certificat de înmatriculare rămân neschimbate.

Astfel, românii care vor să le fie eliberate sau reînnoite permisele de conducere ori au nevoie să-și înmatriculeze autovehiculul pot achita taxele pentru acestea prin Internet Banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar.

În cazul plăţii în numerar, contravaloarea acestor taxe nu se mai poate achita prin casieriile CEC Bank, informează sursa citată.
Cei care vor să achite cash o pot face la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, la ghişeele serviciilor publice regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiilor Prefectului şi prin mandat poştal.
Tarife permise auto si certificate înmatriculare

Consideri interesant? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.