Prima pagină » Utile » Sfaturi pentru un sofat economic

Sfaturi pentru un sofat economic

Actualizat in data de 4 ianuarie 2021

Sfaturi pentru un sofat economic, un articol care face referire la modul de a conduce un autovehicul,  pentru un sofer aflat la inceput de drum.

Bineinteles ca tot ce exista prezentat se refera la conducerea pe distante lungi sau medii si in care orice aspect este bine de luat in calcul.
Asadar, un prim sfat este programarea deplasarii, stiindu-se faptul ca o data ce se intentioneaza plecarea intr-o calatorie trebuie aleasa ruta cea mai potrivita si orele plecarii.
Trebuiesc luate in calcul blocajele din trafic existente la orele de varf si alegerea rutei in care sa poate sa fie mentinuta constant o viteza de croaziera, ce va duce implicit la un consum mai bun.

Sfaturi pentru un sofat economic

Un alt sfat este despre condusul in sine si anume, fara un condus agresiv, prin practicarea unei tehnici de sofat cu demaraj lin și mentinerea unei viteze constante in rulaj.
Accelerarea brusca si fortata, este unul din aspecte in care este solicitat motorul.

Daca se ruleaza constant, cu o viteza economica, intotdeauna se realizeaza un consum redus.
Este total adevarat ca un sofat agresiv salveaza timp, dar cu siguranta va creste exponential consumul.
Totusi, nu este bine sa se ruleze subturat cu nicio masina, pentru ca motorul respectiv va fi chinuit prin tremuraturi si vibrari ale componentelor si implicit a caroseriei.

Folosirea aer conditionat este un alt factor ce duce la un consum marit cu circa 1% peste cel normal.
De acea recomandarea facuta este acea ca este bine sa fie redusa folosirea aerului conditionat.
Daca insa vremea caniculara impune folosirea aerului conditionat (clima), aceasta se face mereu cu geamurile vehiculului inchise si fara a se mai lua in calcul de consumul de combustibil.

Presiunea corecta in pneuri este un alt factor, atat pentru economia de combustibil, cat si pentru durata de viata a anvelopelor.
Trebuie in permanenta mentinuta presiunea in pneuri recomandata de catre constructorul masinii, atat in sezonul de vara cat si in cel de iarna.

Nu consideram ca acestea sunt toate aspectele de care trebuie tinut cont.
Mai trebuie luate in calcul calitatea carburantului, a filtrelor si a pieselor componente ale unui  motor. Dar cu micile detalii prezentate in acest articol, cu siguranta se va ajunge la un consum scazut de combustibil, indiferent daca motorul este diesel sau benzina.
Drumuri bune pentru oricare sofer!

Sfaturi pentru un sofat economic

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.