Prima pagină » Diverse » Reteta de mici din carne de pasare

Reteta de mici din carne de pasare

Actualizat in data de 28 martie 2021

Reteta de mici din carne de pasare, o varianta mai putin cunoscuta, de mici pufosi si suculenti, un preparat gustos, adorat si consumat cu nerabdare.
Scriu mai putin cunoscuta, deoarece nu multi o foloseau, datorita secretului detinut de cel care prepara aceasta reteta.
Totusi, in urma unor discutii, am intrat in posesia aceastei retete, ca urmare a rugamintei catre persoana care a folosit-o timp de 30 de ani, intr-un cunoscut restaurant din Craiova.

locatie restaurant

Pe langa aspectul de a trezi amintiri multor craioveni, mai ales celor care au trecut pragul respectivului local, acest articol afiseaza si modul de prepare pentru aceasta reteta de mici din carne de pasare.

Multi cetateni din orasul Craiova, cunosc sau isi aduc aminte de restaurantul Cocosul de Aur.
Dar poate multi stiu, sau isi aduc aminte, ca sef de unitate a fost dl. Costel Radu, cel care a intretinut aceasta locatie pe o perioada de 30 de ani, din 1977 pana in anul 2007.
Deoarece ne leaga o stransa prietenie de peste 30 de ani, am reusit sa-l conving sa-mi declare care era secretul micilor deliciosi, pe care-i prepara.

Asadar, dupa aceasta mica introducere, dar peste care nu puteam trece, incerc sa reiau cuvant cu cuvant cele pe care le-am aflat.
Consider ca aceasta reteta va face multora o mare placere in a consuma acesti mici din carne de pasare!

Reteta de mici din carne de pasare

In cele ce urmeaza trebuie mentionat ca la cantitatile afisate, vor rezulta in jur de 100 de mici, mai mult sau mai putin.
Ingrediente
* Carne de pasare din gaina rasa grea, rezultata de la 3 gaini cu greutatea de peste 3 kg;
* Carne de vita de lucru, grasa,  o cantitate de 10% in comparatie cu cantitatea de carne pasare rezultata;
* Supa de oase pasare;
* Bicarbonat 2 lingurite;
* Cimbru o lingura;
* Usturoi romanesc 15 catei;
* Boia ardei dulce 2 linguri;
* Piper negru macinat 2 lingurite;
* Sare 2 linguri rase;

Mod preparare
Carnea de pasare se spala, se curata de pe oase si se taie in bucati, se toaca cu masina de tocat, dupa care se amesteca cu sare si bicarbonat.
Se spala carnea de vita, se taie bucati si se da de asemenea prin masina de tocat.
Dupa ce s-au amestecat bine compozitiile, se lasa 24 de ore la odihna, pentru a se infragezi.
De ce carne de vita in aceasta reteta?
Deoarece ajuta ca micii sa se lege, sa nu se imprastie.

Se prepara mujdeiul de usturoi prin curatare, spalare, dupa care se piseaza.
Intreaga compozitie se trece din nou prin masina de tocat cu sita deasa.
Tehnica prepararii consta in framantarea manuala la care se adauga supa rezultata din fierberea in apa cu putina sare a oaselelor de pasare.
In timpul acestui proces de framantare se adauga piper macinat, cimbru, boia dulce si mujdeiul de usturoi strecurat.
La final, compozitia se trece prin masina de tocat cu palnie, dar fara sita si cutit, obtinandu-se cunoscutii mititei.
Se prajesc pe un gratar bine incins si se are grija ca ei sa fie mereu intorsi in timpul frigerii.

Savuroasi şi apetisanti, micii din carne de pasare pot fi consumati adesea in ocazii speciale, la mese festive, dar este foarte importanta cunoasterea unor reguli simple de pregatire.

Neaparat sa nu lipseasca mustarul si berea rece!
Pofta buna!

Poate doresti sa citesti si despre
Reteta clatite pufoase
Beneficiile cojilor de oua
Beneficiile cafelei si consumul de cafea
Utilizari mai putin cunoscute pentru zahar
Beneficii seminte de pepene verde
Beneficii ciocolata alba




Pe Facebook ne-ai dat Like?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.