Prima pagină » Utile » Presiunea in anvelope

Presiunea in anvelope

Actualizat in data de 1 ianuarie 2021

Cateva sfaturi despre presiunea in anvelope, indiferent de marca sau model auto, sunt binevenite pentru posesorul de vehicul, fie el autoturism, remorca sau de ce nu, rulota.

Masinile sunt de departe cele mai frecvente vehicule care sunt implicate in accidente datorita pastrarii necorespunzatoare a anvelopelor.
O întretinere simpla a lor, poate ajuta la evitarea in mare parte a acestor incidente, iar conducatorii auto si ceilalti participanti la trafic sa se poata deplasa cat mai sigur pe drumurile publice.

Presiunea in anvelope

Asadar, anvelopele sunt singura parte a unui vehicul care este în contact cu suprafata drumului, iar siguranta în accelerare, franare, directie si viraje se bazeaza toate pe presiunea existenta.
Astfel, pastrarea anvelopelor umflate in mod corect, asigura o uzura uniforma, fapt ce duce la o perioada de viata a lor mai lunga.
Valorile presiunii corecte pentru anvelopele fiecarui vehicul pot fi gasite în manualul sau, in interiorul capacului rezervorului de combustibil, sau pe o placuta situata in zona usii soferului.

Anvelopele trebuie sa fie umflate si pastrate la presiunea specificata de constructorul vehiculului. Acesti termeni variaza în mod normal, în functie de conditiile de încarcare si de folosire.
Oricare anvelopa poate pierde aer, de aceea presiunea trebuie verificata lunar sau chiar mai des. În situatia în care unul din pneuri pierde aer mai mult decat celelalte, trebuie descoperit si aflat daca exista vreo problema.

Presiunea în anvelope, (inclusiv roata de rezerva), trebuie verificata si ajustata macar la o luna.
De retinut: deosebit de important este verificarea și ajustarea presiunilor în anvelope înainte de a merge la un drum lung, deoarece în cazul încarcarii suplimentare e posibil sa fie necesara o presiune în anvelope mai mare.

Deplasarea cu anvelope cu presiune prea mare va avea un efect negativ asupra stabilitatii in mers a vehiculului si bineinteles o uzura neregulata.
Iar deplasarea cu presiune prea mica are un efect negativ asupra directiei, a economiei de carburant si chiar a unei uzuri ridicate.
De regula, subpresiunea poate duce la deteriorarea interiorului anvelopei. Acest aspect provocand chiar o explozie.

In absenta acestor detalii, acest articol cu presiunea in anvelope, vine in ajutorul fiecaruia cu o adresa in care se poate descoperii care este presiunea de aer ce trebuie sa existe in pneurile unui vehicul detinut.
Calculator presiune pneuri printr-un click pe Verificare Presiune Anvelope
Presiunea in anvelope

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.