Prima pagină » Diverse » Pista luminata pentru biciclete

Pista luminata pentru biciclete

Actualizat in data de 1 ianuarie 2021

O pista luminata pentru biciclete, proiectata din material sintetic care genereaza lumina pana la 10 zile, datorita acumularii de energie pe baza solara, a fost realizata in Polonia.
Aceste piste de rulare auto-luminate sunt create prin absorbirea energiei UV din lumina si apoi  emisa. Acest lucru face ca noaptea sa fie creata o cale usor luminata care ajuta pietonii si biciclistii sa urmeze calea.

Ca si sursa de inspiratie a fost folosit proiectul realizat de catre cei de la Studio Roosegaarde, proiect ce a fost implementat in Olanda, insa tehnologia este total diferita. Pentru versiunea olandeza sunt folosite led-uri, in timp ce aceasta pista realizata in Polonia, se depinde in totalitate de energia solara.
Traseul pentru biciclete din Olanda este situat în Brabant, regiunea olandeza unde s-a nascut si a crescut Van Gogh.

Aceste piste care stralucesc pe un fond albastru luminos pe timp de noapte, alaturi de traficul auto, sunt inca în faza de testare, deoarece nu se stie cat timp va dura uzura benzii.
Dar oricum, testele finale vor duce catre realizarea de durata si astfel biciclistii care circula seara sau noaptea, sa se bucure de un traseu „luminos”.

Ai crezut cumva ca acest proiect este in Romania? Nu nici vorba!
Poate intr-un alt secol, vor descoperii generatiile viitoare si prin tarisoara noastra astfel de pista luminata pentru biciclete….

Iata cateva imagini cu proiectul polonez:
Pista luminata pentru biciclete Pista luminata pentru biciclete Pista biciclete

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.