Sari la conținut

Păreri avizate oferite de Grădinamax


Păreri avizate oferite de Grădinamax pentru o gradină splendidă, deoarece principalul motiv pentru care plantăm flori în grădină este pentru a ne bucura de culoare și frumusețe cât mai mult timp.

Așadar, cum ar fi dacă ai avea o grădină superbă tot timpul anului? Mai jos găsești un set de păreri  oferite de Grădinamax ce te vor ajuta să-ți amenajezi grădina astfel încât să te bucuri de flori pe tot parcursul sezonului cald.

Ești pregătit(ă) să iei frâiele grădinii și să parcurgi pașii necesari pentru a avea o grădină de invidiat? Cu puțină planificare, te vei bucura de rezultate spectaculoase. Chiar dacă există perioade de vârf și perioade cu activitate mai redusă, nu ar trebui să existe goluri sau lipsă flori. Trebuie doar să ai grijă ce plantezi și unde, având în vedere că plantele au perioade diferite de activitate și înflorire în funcție de varietate.

1. Începe prin a face curățenie în grădină 


Aici nu ne referim doar la buruieni, ci și la plantele ce ar trebui scoase pentru că nu mai corespund cu planurile actuale. Pentru a știi ce să scoți și ce să lași, trebuie sa îți faci mai întâi un plan de amenajare. Ce ai dori să schimbi la grădina ta? Ce crezi că ar putea fi îmbunătățit? Poate ai plante care s-au înmulțit prea mult sau plante care nu se dezvoltă așa cum ți-ai dori (fie că nu este soiul potrivit sau nu au fost plantate în locația favorabilă). Dacă până acum ai plante ce nu arată bine, nu vor arăta bine nici de acum încolo.

2. Adaugă puțină structură grădinii

Majoritatea aleg plante decorative doar pentru flori. Din păcate, aceste flori nu durează toată vara. Din acest motiv e indicat să ai și plante decorative prin frunze, în special plante ce sunt verzi tot timpul anului. În acest mod, grădina va arăta bine indiferent de sezonul de înflorire a plantelor din grădină. Chiar dacă vara nu vor ieși prea mult în evidență, fiind înconjurate de plante diverse, iarna vor face diferența. Ai grijă doar să le plantezi plantele verzi în mod strategic, pentru un aspect uniform.

3. Primăvara este cel mai important anotimp


După o iarnă lungă, avem nevoie de asigurarea că vara și vremea caldă vine fără îndoială. Iar acest lucru este posibil cu ajutorul plantelor de grădină. Este de asemenea și momentul din an în care avem ocazia să ne amenajăm grădina așa cum am visat. Dacă ți-ai făcut planuri pe timpul iernii, acum este momentul să-ți pui planul în aplicare. Pe perioada verii, grădină se descurcă, în principiu, pe cont propriu. Iar iarna te vei bucura de plante doar dacă ai decis să adaugi soiuri ce au frunzele verzi în permanență.


4. Alege plante de grădină cu perioade de înflorire diferite

Cel mai bun mod de a te bucura de flori în grădină pe tot parcursul anului este să ai plante ce înfloresc în cascadă (nu înfloresc toate deodată, ci în intervale diferite de timp). Cum să le alegi? Atunci când cumperi plante, semințe sau bulbi, verifică perioada de înflorire a soiurilor pe care dorești să le alegi. Grădinamax, de exemplu, oferă astfel de detalii (precum și alte recomandări) pentru toate plantele din catalogul lor. Găsești mai jos și câteva exemple:

    • Plante ce înfloresc primăvara și vara devreme: ghiocei, brândușe, lalele și ceapa decorativă (allium).
    • Plante ce înfloresc vara și înspre toamnă: echinaceea, anemonele japoneze și verbena.

Plante De Gradina
Desigur, nu te limita doar la aceste exemple. Există o gamă largă de plante din care poți alege. Printre ele, poți intercala plante anuale sau perene, în funcție de compatibilitate. De asemenea, când intercalezi plante, ține cont de înălțimea lor. Nu vei dori ca plantele mai scunde să fie umbrite de plante înalte.5. Fă și planuri de rezervă

Este posibil, în anumite cazuri, ca nu tot ce ai plantat să și răsară. Există soiuri de plante mai pretențioase sau pur și simplu planurile îți sunt stricată de vremea nefavorabilă (și imposibil de prevăzut). O noapte de îngheț sau o grindină în perioada de dezvoltare a plantelor poate avea consecințe dezastruoase.

Din acest motiv, este bine să ai și un plan de rezervă. Dacă nu îți ies anumite plante sau nu se prind, ai cu ce să le înlocuiești, ca să nu lași locuri goale în grădină? Să ai câțiva bulbi sau semințe de rezervă nu strică.

Ține cont de aceste păreri de la Grădinamax pentru o gradina splendida și vei avea o grădină mult mai frumoasă. Alege cu grijă soiurile de plante, pentru a avea decorul dorit. Ține cont și de nivelul de îngrijire pe care acestea îl necesită și timpul de care dispui pentru a duce la bun sfârșit aceste sarcini. Dacă ești ocupat(ă), este mai bine să alegi plante ce nu au nevoie de prea multă atenție.
Păreri Avizate Oferite De Grădinamax

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *