Prima pagină » Utile » Noul Cod Rutier intrat in vigoare

Noul Cod Rutier intrat in vigoare

Noul Cod Rutier intrat in vigoare afiseaza ce risca soferii care folosesc telefonul in timp ce se afla la volan si nu respecta noile prevederi.
Noile prevederi arata ca soferii, biciclistii, dar si cei care se deplaseaza cu trotinete, risca amenzi de pana la 1.100 de lei.
Aceste amenzi se aplica daca vor fi prinsi cu telefonul în mana, chiar daca nu îl folosesc. Pana acum, acestea prevedeau sanctiuni doar în cazul folosirii telefoanelor în timpul mersului.

Iata principalele prevederi ale noului Cod Rutier:
– Orice sofer care tine în mana telefonul sau îl atinge atunci cand se afla în mers risca o amenda de 1.100 de lei.
– Nu puteti sa tineti sau sa butonati nici macar aparatul GPS.
Politia recomanda sa se faca setarile înainte de pornirea masinii. Sunt interzise și transmisiunile live de la volan pentru ca asta implică tinerea telefonului în mana.
– Telefonul poate fi folosit atunci cand masina stationează, indiferent ca asteapta la semafor sau staționeaza într-o coloana de masini.
– Daca ati fost prins ca depasiti viteza si va vede politistul ca folositi si telefonul mobil, riscati sa va fie suspendat permisul timp de 30 de zile.

„Nu era reglementat atunci cand o persoana se afla pe o bicicleta sau pe un vehicul. Noile modificari vor reglementa si acest lucru”, spune Claudiu Costea, purtator de cuvant la Birgada Rutiera, potrivit celor de la Digi 24.
„Folosirea dispozitivelor hands free (bluetooth, casti cu fir) este permisa. Ideea e să nu folosești telefonul în timpul condusului cu mainile în orice mod, faptul ca tastezi, ca-l atingi. Asta implica distragerea atentiei si de aici s-au întâmplat foarte multe accidente”, a mai adaugat Claudiu Costea.

Cu totii, sau mai bine „scris”, majoritatea, consideram ca amenzile sunt solutia pentru a face schimbari în mai bine. Doar asta s-ar parea ca este momentan varianta de a creste „civilizatia rutiera”.
Exista multi soferi care se deplaseaza regulamentar si care respecta legile in vigoare, dar ce ne facem cu cei care nu au nicio teama de a folosi un telefon?!
Te asteptam cu un comentariu in blog la articol, daca masurile luate sunt proaste sau sunt binevenite.
Noul Cod Rutier intrat in vigoare

Consideri interesant? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.