Noi amenzi in 2022

  • Auto

Noi amenzi in 2022, deoarece Codul rutier ar putea fi schimbat, iar soferii trebuie sa fie mult mai atenti in trafic, prin respectarea circulatiei pe drumurile publice. Exista in dezbatere un proiectul de lege care prevede ca drumurile publice din tara sa poata fi monitorizate video de catre Politia Româna.
Astfel, vor fi urmariti mai usor acei soferi care incalca legea, iar contraventiile celor in cauza sa fie constatate automat, impreuna cu aplicarea amenzilor.

Iata ce scrie in respectivul proiect de lege:
“Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de detecţie, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, între 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv între 500 m şi 1.000 m pe autostrăzi şi drumuri expres”.

Procesul-verbal de amendare emis va fi comunicat in termen de 90 de zile calendaristice, fie prin posta, fie printr-un e-mail, iar amenzile vor fi achitate intr-un cont nou special creat in acest scop.

Noi amenzi in 2022

Punctul de amenda s-a plafonat

Pentru urmatorul an 2022, guvernul a stabilit plafonarea valorii punctului de amenda la 145 de lei pentru sancţiunile rutiere, masura fixata inca din 2017, cand salariul minim brut pe economie se situa la 1 450 de lei.
Asadar, aceasta valoare a punctului de amenda ramane fixata intre 1 ianuarie 2022 si 31 decembrie 2022.

Care este amenda maxima

In tara noastra exista cinci clase de amenda. Primele patru se aplică persoanelor fizice, iar cea de-a cincea este aplicata persoanelor juridice.
Astfel amenda maxima pentru persone fizice (20 de puncte de penalizare) este de la 2 900 de lei, pe cand amenda maxima pentru persoanele juridice (100 de puncta de penalizare) este de 14 500 de lei.

Clasele de sancţiuni:
– clasa I: 2/3 puncte-amenda;
– clasa a II-a: 4/5 puncte-amenda;
– clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;
– clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amenda;
– clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amenda;
Mai poate exista si avertismentul, cel care consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.

De final
Acum ca ai aflat despre noi amenzi in 2022 si pentru a evita orice neplacere creata si pentru a nu intra in contact cu aceste noi amenzi in 2022, nu ramane decat ca fiecare dintre soferi sa respecte legea, un factor esential pentru siguranta sa si a celorlalti participanti la trafic.

Devino campionul cunoasterii si afla si despre….

Cum sa conduci pe polei
Cum poti ramane fara talonul auto
Caracteristici siguranta auto autovehicul
Pregatire masina pentru sezonul rece
Ce se intâmpla daca circuli cu ITP expirat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.