Prima pagină » Auto » Michelin a lansat anvelopele UPTIS

Michelin a lansat anvelopele UPTIS

Actualizat in data de 1 ianuarie 2021

Michelin a lansat anvelopele UPTIS, practic un pneu fara aer, care vor fi testate si ar putea fi puse în vanzare din anul 2024.

Este vorba despre un concept al unui „sistem de anvelope rezistent la perforare” care nu are pereti laterali traditionali si care suporta greutatea unui vehicul, fiind realizat dintr-un material nou.
Un amestecul de cauciuc compozit si fibra de sticla încorporata cu rasina, permite sa functioneze la viteze de autostrada.
Chiar daca nu este la fel de atragator vizual, ca si anvelopele conventionale, Michelin sustine ca este la fel de confortabil.

Cei de la Michelin lucreaza de ceva timp la acest proiect UPTIS (Sistemul unic de pneuri rezistent la perforare), fiind conceptul care va permite o viteză maxima de 130 de mile pe ora si o sarcină maximă de 1102 kilograme.
Steven Kiefer, vicepresedinte senior al lantului de achizitii si aprovizionare global la General Motors a declarat ca „oricare ar fi temperatura, profilul anvelopei va fi exact acelasi”

Michelin a lansat anvelopele UPTIS în lumea reala cu ajutorul celor de la General Motors. GM a dotat o flota a hatchback-urilor sale Chevrolet Bolt EV cu anvelopele concepute pentru teste rutiere în Michigan la sfarsitul anului 2018.
Michelin a lansat anvelopele UPTIS
Urmareste videoclipul pe Youtube

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.