Prima pagină » Articole Auto » Masini interzise în România din 2021

Masini interzise în România din 2021

Masini interzise în România din 2021 începând cu data de 1 ianuarie, anunta Registrul Auto Român, prin schimbarea regulilor de înmatriculare.
Vizate vor fi vehiculele provenite din Regatul Unit al Marii Britanii, cu volan pe dreapta.
„Dat fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizam ca pâna la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioada de tranzitie stabilita ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungita.

În consecinta, pâna la 31.12.2020 se accepta, în aceleasi conditii, omologarile UE emise de UK, adica si autovehiculele cu volan pe partea dreapta care provin din UK vor putea primi CIV, daca respecta celelalte condiţii aplicabile,” se arata în comunicatul oficial emis de Registrul Auto Român.

Aceasta decizie cu schimbarea regulilor de înmatriculare, are legatura cu perioada de tranzitie la Brexit, care se pare ca nu va mai fi prelungita. Masini interzise în România din 2021, asta înseamnă ca România este obligata sa nu mai permita nici importurile de masini cu volan pe dreapta din Regatul Unit, care de la 1 ianuarie 2021 nu vor mai putea fi înmatriculate.

În ceea ce-i priveste pe românii care deja detin masini noi si masini second hand cu volan pe dreapta si circula pe strazile din România, la momentul actual nu exista nicio prevedere legislativa special, nici obligativitatea modificarii pozitiei postului de conducere pe partea stânga.

Masini interzise în România din 2021

Despre masinile cu volan pe dreapta interzise in Romania din 2021, RAR mentioneaza ca, în mod concret, daca un autovehicul înmatriculat în România cu volanul pe partea dreapta se prezinta la inspectie dupa ce i-au fost aduse modificari constructive, acesta va putea fi reomologat doar daca si postul de conducere a fost mutat pe partea stânga.
Registrul evidentiaza faptul ca actioneaza doar în cadrul legal disponibil în acest moment, fara a aplica masuri care nu respecta prevederile interne sau ale UE în domeniu.

O statistica a Politiei Rutiere demonstreaza ca în 98% dintre accidentele în care sunt implicate aceste masini cu volan pe dreapta, vina apartine acestora.

Consideri interesant? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.