Prima pagină » Diverse » Mancarea fierbinte in frigider

Mancarea fierbinte in frigider

Mancarea fierbinte in frigider, nu numai ca isi pierde din valorile nutritive, dar reuseste sa faca de asa natura ca frigiderul sa munceasca mai mult.
Sa-si imagineze fiecare ce se poate intampla daca se pune un vas cu supa fierbinte intr-un frigider.
Se va forma instantaneu un condens excesiv pe pereti, astfel, formarea unui strat gros de gheata poate duce la supraincalzirea si deteriorarea motorului.

Exista in schimb tehnologia „No Frost”, care are un principiu de functionare usor diferit al sistemului de racire.
Curentii de aer rece sunt dispersati de ventilatoare prin interior destul de repede si pot raci o mancare calda, fara a obisi prea frigiderul.
Dar totusi, trebuie inteles ca o temperatura ridicata a produselor, duce la un consum de energie marit si o intrebuintare a motorului mai indelungata.

Numai ca, parerile pe aceasta tema sunt impartite, printr-un mare NU a pune mancarea fierbinte în frigider, deoarece crestete temperatura din frigider.
Dar si prin sa NU lasam alimentele sa se raceasca la temperatura camerei, deoarece acest lucru permite bacteriilor sa se inmulteasca.
Cum este mai corect?

Mancarea fierbinte in frigider

Recomandarea multor specialisti, este ca trebuie asteptat mereu ca temperatura unui aliment, in cazul de fata mancarea, sa poata sa coboare la temperatura camerei inainte de introducere.
Legat de introducerea alimentelor fierbinti in frigider, mai apare si problema afectarii temperaturii alimentelor din jurul acestora.

Pe de alta parte, un Director executiv al Parteneriatului nonprofit pentru educatie in materie de siguranta alimentara din Statele Unite, a declarat ca este vital sa fie puse in frigider alimentele gatite in decursul a doua ore.
Dupa acest timp, bacteriile se pot inmulti rapid.
Cu alte cuvinte, lasarea alimentelor la temperatura camerei incurajeaza bacteriile sa prospere.
Tot el sugerează punerea alimentelor in recipiente mici, de mica adancime, fapt ce poate sa ajute la o racire mai rapida.
Sau de a introduce mancarea calda, pentru o racorire, intr-un vas cu apa cu gheata, sau chiar apa cat mai rece.

Indiferent de metoda pe care o utilizeaza fiecare, trebuie sa existe asigurarea pastrarii alimentelor in afara zonei de pericol.

Citeste si articolul din blog Cat poti trai fara mancare
Mancarea fierbinte in frigider
foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.