Sari la conținut

De unde izvoraste Dunarea


De unde izvoraste Dunarea, fluviul care strabate zece tari si considerat al doilea mare fluviu ca si marime dupa Volga, avand lungimea de 2.860 km de la izvor, pana la Delta Dunarii. Denumit Danubius, Dunarea izvoraste din muntii Padurea Neagra si strabate zece tari europene, pana la Marea Neagra.
Aceste tari sunt Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina. Totodata trece prin 4 capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.

Punctul de izvor al fluviului, intitulat Donauquelle, este situat intr-un oras mic si vechi, cunoscut cu numele Donaueschingen. An de an, aici se perinda multi turisti curiosi care doresc sa descopere de unde izvoreste Dunarea, locul devenind o atractie extrem de populara.

De unde izvoraste Dunarea

Este un loc amenajat cu un farmec aparte si care apare sub forma unei fantani, inconjurata de mai multe statui sculptate de Adolf Heer in 1895, noteaza  Atlas Obscura. Printr-un canal subteran, ce are o lungime de aproximativ 100 m lungime, apa din acest izvor este deversata intr-un rau cu numele Brigach.

Pe traseul de unde izvoraste Dunarea si pana se varsa in Marea Neagra, mai strabate, de mai bine de 16 ooo de ani, si Delta Dunarii, una dintre cele mai frumoase delte din Europa.
Delta Dunarii, este unica delta din lume declarata rezervatie a biosferei si care detine o suprafata de 580.000 hectare.De Unde Izvoraste Dunarea


Daca consideri interesant acest articol din blog, te asteptam cu un like pentru pagina noastra din Facebook si distribuie prietenilor pentru cat mai multa informare.

Distribuie prietenilor

Un comentariu la „De unde izvoraste Dunarea”

  1. Ca sa vedeți ce prostii va învață la geografie, desigur, aceleași rahaturi pentru care am luat și eu cu chiu cu vai, un 5 la geogra.
    Donauquele, e locul unde izvoraste primul afluent al Dunării, iar Donauquele se afla în satul Furtwangen în Schwarzwald.
    Donaueschingen e localitatea unde se întâlnesc cele doua parauri ale Dunării, care e la 40 de km de Donauquele.
    Ani de zile s-au certat legal cei din Donauquele, un cătun mic, cu cei din Donaueschingen, pentru titlul de „locul de izvor al Dunării”, iar cei din Donauquele, au câștigat, pentru ca primul afluent, Brigach, se afla la cel mai înalt punct geografic, astfel ca cei din Donauquele au câștigat lupta, adică, punctul inițial al originii Dunării este în Furtwangen.
    Locuiesc la 10 km de Donauquele și ma simt onorat și privilegiat sa știu ca geografiei și profesorii de geografie romani sunt varza la categoria asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *