Dacia Jogger

  • Auto

Dacia Jogger, noua masina de familie cu sapte locuri de la Dacia, care are lungimea unui break, dar cu o statura SUV.
Dacia a prezentat la inceput de septembrie, la salonul de la Munchen, acest model de familie cu sapte locuri. Locul traditionalului salon de la Frankfurt, care se tinea de regula toamna, o data la doi ani, a fost preluat de un nou salon, la Munchen, dar de proportii mai mici.

Dacia Jogger este a patra masina noua de la Dacia, dupa noile Dacia Duster, Dacia Sandero si Sandero Stepway, urmate de cea mai ieftina masina electrica din Europa, micul Dacia Spring.

Dacia Jogger

Cu o lungime de 4,55 metri, este cel mai lung model Dacia, o adevarata masina de familie cu locuri pentru 7 adulți si care poate trage 1.200 de kilograme pe carlig.
Dacia Jogger este disponibil inca de la lansare cu doua motorizari, si anume noul motor pe benzină TCe 110 si motorul ECO-G 100. Dacia este singurul constructor care propune, sub denumirea ECO-G, o gama completă de autoturisme echipate cu motoare cu alimentare mixtă benzina/GPL.

Deoarece Jogger-ul a fost conceput ca o adevarată masina de familie, exista suficient spatiu de depozitare. Cele doua locuri din spate sunt individuale si pot fi pliate sau demontate complet. Daca se procedeaza la acest lucru, se obtine loc pentru 708 litri de bagaje, iar daca se pliaza si al doilea rand de scaune, spatiul pentru un bagaj va fi de 1.819 litri.
In zona portbagaj, extrem de generos, exista inele si benzi pentru fixarea bagajelor, precum si o priza de 12 volti. Jogger dispune de spatii de depozitare la interior care totalizeaza un volum de 17 litri, la nivelul cotierei și al buzunarelor de pe portiere, fara a pune la socoteală torpedoul, cu o capacitate de 7 litri.
Daca este nevoie de transportat lucruri pe acoperis, Jogger-ul este disponibil cu bari inteligente de plafon, care poate fi transformate cu usurinta in portbagaj si care pot suporta o greutate de 80 kilograme.

Siguranta optima

Dacia Jogger ofera potentialilor posesori aceleasi dotari, tehnologii si siguranto auto, dezvoltate o data cu noua platformă CMF-B.
Datorita platformei CMF pe care este construit Jogger (ca si la Renault Captur), siguranta activa si cea pasiva sunt de top.
Pe langa cele sase airbag-uri, exista Emergency Braking Assist, care functioneaza prin intermediul unui sistem radar pozitionat frontal la masina si care masoara constant distanta pana la obstacolul din fata.
Acest sistem este activ intre 7 si 170 km/ora in timpul mersului. In plus, exista un asistent de unghi mort care este activ intre 30 si 140 km/ora.

In functie de cerinte, Dacia Jogger poate fi echipata optional cu scaune fata incalzite, cu sistem de climatizare automat cu afisaj digital, cu deschidere de la distanta a portbagajului si cu aprinderea farurilor.
La acestea se mai pot adauga senzorii de ploaie cu actionarea automată a stergatoarelor de parbriz, camera de marsarier, frana de parcare electrica, senzorul de unghi mort si senzorii de asistenta la parcare fata/spate.

Interior Dacia Jogger

La volan, exista un scaun sofer care poate fi cunoscut de la modelul Dacia Sandero, cu care Jogger imparte platforma. Aceasta denota ca are cea mai recenta si mai sigura constructie si vine standard cu sase airbag-uri, precum si o gama larga de sisteme de siguranta.

Scaunele sunt proiectate printr-o constructie complet noua, oferind un suport mult mai bun si cu o ergonomie semnificativ mai buna.
Scaunul soferului este reglabil pe inaltime, iar volanul poate fi reglat atat pe adancime, cat si pe inaltime, astfel incat sa fie gasita pozitia optima de condus.

In interior Jogger, exista trei optiuni diferite cand vine vorba de sisteme multimedia. Optiunea de intrare este Media Control, care permite controlul radio/streaming-ul, navigatia de pe propriul telefon mobil, care este montat la bord.
Referitor la nivelul de echipare, exista doua sisteme care folosesc un ecran integrat, Media Nav si Media Display. Ambele au navigatie si Android Auto si Apple CarPlay.

Pret

In timpul prezentarii noului model Dacia Jogger 7 locuri, Andreea Guinea, manager de produs, a dezvaluit faptul ca modelul de baza al gamei are în prezent un pret estimat de circa 15.000 de euro.
Pentru versiunea Essential TCe 90 pretul este 14.100 Euro (TVA inclus), iar pentru versiunea Prestige 4×4 TCe 150, 21.350 Euro (TVA inclus).
Primele livrari au fost deja programate in cursul lunii septembrie.

Pentru vizionare imagini, click pe Prezentare Dacia Jogger.

Devino campionul cunoasterii si afla si despre….

Cum trebuie depasiti biciclistii
Sfaturi pentru soferii incepatori
Despre acvaplanare si cum se evita
Condusul pe timp de noapte
Cum poti ramane fara talonul auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.