Prima pagină » Utile » Cum se face nod la cravata

Cum se face nod la cravata

Cum se face nod la cravata, acea dilema a barbatilor pentru a arata impecabil, pentru simplul motiv ca exista suficienti barbati care inca nu stiu.
Este un fapt cunoscut si destul de trist, dar exista suficienti de multi barbati care nu stiu sa lege o cravata.
Desi exista o intreaga varietate de moduri in care se poate face nodul la cravata, majoritatea folosesc doar cateva, de obicei cele mai simple, practice si rapide ca si executie.
In cele ce urmeaza, iata pasii despre cum se face nod la cravata la cele mai uzuale modalitati de realizare nod la cravata.

Nod simplu cravata
Nodul simplu este cel mai des folosit, fiind practic stilul clasic cel mai versatil.
Incepe prin a aseza capatul lat al cravatei pe partea stanga, astfel incat sa fie cu aproximativ 20 cm mai lung decat capatul ingust din partea dreapta.
Pasul urmatorul este trecerea capatului lat orizontal cel ingust, astfel incat sa treaca pe sub barbie. Trage capatul lat pe verticala, trecandu-l prin bucla care s-a format in jurul gatului.
In timp ce tii cu degetul aratator partea din fata a nodului liber, trebuie sa aduci capatul lat in jos, trecand prin bucla din fata.
La final, strange nodul in timp ce tii de capatul ingust si glisezi nodul in sus, pentru a obtine o forma regulata.
Imaginile simplica cele afirmate
nod simplu cravata barbati

Nod dublu cravata
Nodul dublu este unul dintre cele mai populare si formale noduri de cravata si mai este cunoscut si sub numele de nod Windsor.
Pentru a lega un nod dublu, aseaza capatul lat pe partea stanga, astfel incat acesta sa se afle cu 12 cm mai jos de curea.
Continua prin a trece capatul lat orizontal prin fata si vei forma un X sub barbie.
Dupa care, adu capatul lat in pozitie verticala, prin spatele buclei care inconjoara gatul. Apoi, introdu capatul lat prin bucla, tragandu-l pana la capat.
Urmatorul pas este aducerea capatului lat prin spatele nodului si trecerea sa pe partea opusa.
Capatul lat trebuie trecut peste partea superioara a buclei din jurul gulerului si adus inapoi in jos, astfel incat sa rezulte 2 bucle pe fiecare parte a capatului ingust.
Adu capatul lat in partea din fata a nodului pentru a forma o banda. Foloseste-te de un deget pentru a-l mentine pe pozitie.
Acelasi capat lat trebuie adus de sub bucla spre barbie, apoi tras prin banda frontala.
La final, trage capatul lat definitiv si netezeste toate cutele din nod.
Iata si imaginile care indica acesti pasi
nod dublu cravata barbati
De retinut este aspectul ca atunci cand nodul e realizat corect, cele doua parti ale cravatei ar trebuie sa detina aceeasi lungime si sa se afiseze imediat deasupra cataramei curelei de la pantaloni.

Despre cum se face nod la cravata se poate scrie mai mult, deoarece exista destul de multe stiluri de a realiza un nod la cravata barbati.
Insa practic, cele doua moduri afisate, sunt suficient de versatile pentru a le purta la un interviu, petrecere, sau la un eveniment de afaceri.
Cheia succesului va fi intotdeauna sa arati deliberat, ca si cum cravata a fost selectata pentru un plus de eleganta si de rafinament al tinutei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.