Cum se curata un cuptor cu microunde

  • Utile

Cum se curata un cuptor cu microunde cat mai corect, prin cateva metode usoare, fara a risca deterioarea si pentru o cat mai buna intretinere.
Chiar daca aceasta optiune nu este pe placul multora, ea trebuie facuta din cand in cand.

Cuptoarele cu microunde sunt cunoscute de peste cincizeci de ani, iar in zilele noastre tot mai rar este sa existe o bucatarie fara aceste cuptoare cu microunde.
Iar pentru o curatare usoara si eficienta, exista cateva trucuri care fac munca de curatare mult mai usoara.

Inainte de a urma cateva dintre aceste metode de curatare afisate in articol, asigura-te ca ai deconectat cablul de alimentare.
Facand aceasta operatiune, apare si posibilitatea de a inspecta cablul pentru orice murdarie sau o deteriorare care poate reprezenta un potential pericol.
Iar daca descoperi ca totul este ok, sterge-l doar de praf si murdarie.

Urmeaza examinarea la interior a cuptorului cu microunde pentru a determina unde sunt cele mai murdare zone.
Vei observa care sunt, daca cumva exista, partile detasabile, fiind acel aspect care va permite accesul in zone greu accesibile si va fi de ajutor in procesul de curatare.

Cum se curata un cuptor cu microunde

O metoda de curatare a cuptorului cu microunde este plasarea de prosoape de hartie imbibate cu apa cu putin otet in interior si pornit cuptorul la putere mare timp de 3-5 minute.
Nu se deschide usa timp de 10 minute, pentru a se asigura ca toata murdaria acumulata s-a inmuiat.
Crearea unui mediu cu aburi in cuptorul cu microunde ajuta la slabirea mizeriilor care tind sa se acumuleze in interior.

Scoate discul rotativ, sterge-l cu o carpa de vase si apoi sterge toate suprafetele din interiorul cuptorului cu microunde.
O data ce aburul rezultat din prosoape isi face datoria, oricare mizerie poate fi stearsa cu usurinta folosind un burete umed sau o carpa moale.

Chiar si acele prosoape umede de hartie folosite, o data racite, se pot utiliza pentru a sterge interiorul si a-l face curat.
Asigura-te ca stergi si partea superioara (tavanul), deoarece mancarea tinde mereu sa stropeasca acea parte a cuptorului cu microunde.

Dupa ce interiorul straluceste, inmoaie o carpa curata in apa si spala inca o data.
Acest lucru va asigura ca nu raman reziduuri, iar daca se pot observa cateva pete dure, foloseste o carpa inmuiata in ulei de masline pentru a le curata.
Lasa cuptorula sa se usuce dupa ce l-ai sters cu o carpa curata.
Nu exista o modalitate mai simpla sau mai rapida de a curata pentru un cuptor cu microunde!

Daca doresti sa continui cu o curatare si pe exterior pentru un cuptor cu microunde, iata un pas simplu pentru a face o stralucire a exteriorului.
Cu o carpa din microfibra si putin alcool, sau un produs de curatare a geamurilor, astfel inmuiata, sterge si slefuieste exteriorul cuptorului pentru a obtine o reala stralucire.

Cu cat utilizezi mai mult cuptorul cu microunde, cu atat este nevoie de curatari mai frecvente.
Cu toate acestea, o curatare medie, o data la cateva saptamani, trebuie sa devina un program normal, daca se doreste pastrarea aspectul si mirosului de nou.

Daca ai descoperit despre cum se curata un cuptor cu microunde, devino campionul cunoasterii si citeste si despre…
Alimente pe care sa nu le incalzesti la microunde
Cat poti trai fara mancare
Mancarea fierbinte in frigider
Câta apa trebuie sa bem zilnic
Cum sa pastrezi alimentele proaspete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.