Prima pagină » Utile » Cum sa alegi o soba

Cum sa alegi o soba

Actualizat in data de 9 martie 2021

Cum sa alegi o soba, care pot fi functiile utile si caracteristicile detinute de soba pe lemne, pentru a fi potrivita nevoilor si confortului din casa.
In situatia ca locuiesti in mediu rural, sau intr-o zona care nu este racordata la o retea de gaze, posibilitatea este sa incalzesti locuinta cu lemne pe timpul rece.
Multe persoane care doresc sa detina o soba in casa pentru un confort placut, isi cumpara materiale si cauta un meserias dedicat pentru constructia unei sobe.
Idea nu este rea, insa trebuie luat in calcul faptul ca exista din ce in ce mai putini cei care stiu si care sunt priceputi sa poata sa ofere constructia unei sobe.

Cum sa alegi o soba

O soba pe lemne nu este chiar ieftina, dar exista mereu certitudinea ca in timp, investitia va fi recuperata.
Insa pentru a te bucura de achizitia facuta, este nevoie sa fi cat mai informat.
Soba de teracota este recomandarea facuta, fiind optiunea ideala pentru incalzirea unei camere, sau chiar a intregii locuinte.
Motivul este ca teracota, fiind un produs ceramic obtinut din argila, are proprietatile unui material eficient termic si estetic totodata.
Trebuie cunoscut ca materialele din care este construita o soba din teracota nu sunt daunatoare pentru mediul inconjurator.

Asadar, alegerea pentru soba de teracota poate fi una din optiunile potrivite.
Este modelul de soba care pastreaza bine caldura si mentine o atmosfera placuta pentru mai multe ore, chiar si dupa ce focul s-a stins, prin inmagazinarea caldurii.
Pentru realizarea acestor aspecte, este nevoie de lemne uscate, pregatite la dimensiuni corespunzatoare, fapt pentru care este bine ca in casa, sa existe cantitatea de care este nevoie de a fi puse pe foc, la temperatura camerei, nu ude, sau inghetate, de afara.
Mai trebuie cunoscut faptul ca o soba de teracota o data montata, are nevoie de un cos de fum, ideal din caramida, care sa asigure o functionare in conditii de siguranta.
Referitor la putere, trebuie stiut ca acesta este cu atat mai mare, cu cat este si volumul sobei mai mare.

Exista si oferte pe piata referitoare la sobe de teracota, in situatia ca nu s-a gasit un meserias care sa o construiasca.
Important este ca un model soba o data achizitionat, sa asigure un design cat mai placut si atractiv si care sa se potriveasca mai ales cu decorul existent.
In final, desi o soba pe lemne nu se poate compara cu incalzirea pe gaz, exista mereu posibilitatea de a fi mai ieftina decat alte surse de incalzire.

Afla si despre…..
Unde se aseaza televizorul
Cum sa cumperi un frigider nou
Plante otravitoare din casa noastra
Trucuri pentru miros placut in casa
Cum sa supravietuiesti intr-un lift in cadere libera
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.