Prima pagină » Diverse » Cum recunosti pestele proaspat

Cum recunosti pestele proaspat

Cum recunosti pestele proaspat, deoarece exista mai multe criterii principale de urmat pentru a determina prospetimea pentru pestele viu sau, cel decongelat.
Fiindca preparatele din peste se regasesc printre cele mai sanatoase alimente, ele sunt apreciate și prezente in mai toate bucatariile.
Beneficiile asupra organismului prin consumul acestui tip de carne, sunt foarte multe, deoarece este sursa de substante nutritive importante, precum proteine ​​si vitamina D.
Este bogat in acei nutrienti care lipsesc la majoritatea oamenilor, incluzand proteine ​​de calitate, iod, diverse vitamine si minerale.

Cea mai importanta calitate a unui peste este prospetimea acestuia, iar cel mai proaspat peste este cel care tocmai a fost prins, nu-i asa?
Este unul dintre cele mai perisabile alimente pe care le consumam.
Acest articol incearca sa ghideze pe fiecare in a recunoaste caracteristicile pestelui proaspat.

Cum recunosti pestele proaspat

Pentru siguranta ca un peste este proaspat, trebuie urmarite cu atentie la cateva lucruri, pentru o cat mai buna alegere.
Un peste proaspat se poate recunoaste prin cateva repere, dupa miros, ochii, branhii, piele sau solzi.

Miros
Mirosul pestilor este specific apei de unde a fost prins, fiind un miros natural si placut, insa cu cu cat un peste este mai vechi, cu atat va miroase mai tare.
Cea mai buna metoda pentru verificarea acestui aspect, este zona branhiilor, sau pe cavitatea abdominala.

Ochii
Acesta este probabil unul dintre cele mai bune moduri de a verifica daca pestele este proaspat sau nu, fiindca ochii pestilor pot spune multe despre prospetimea sa.
Ei trebuie sa fie bombati, stralucitori si limpezi.

Branhii
Branhiile ar trebui sa fie de culoare roz aprins, sau o culoare rosie stralucitoare, sa fie usor umede, nu uscate. Nu trebuie sa fie lipite intre ele.
Branhiile alb-cenusii, sau maronii-galbuie, afiseaza pierderea calitatii si prospetimi.

Pielea sau solzii
Un aspect stralucitor natural, este un semn sigur de prospetime.
Suprafata unui peste proaspat si sanatos, trebuie sa fie de asa natura incat pestele sa alunece din maini.
Suprafata decolorata, uscata si crapata, pierderea solzilor, sunt semne ale pestilor putreziti.
Corpul unui peste proaspat este ferm si are consistenta, fiindca atunci cand este apasat, ar trebui sa revina la forma initiala.

Recomandari
Trebuie evitat un magazin in care vanzatorul nu permite inspectarea pestelui.
Un vanzator ar trebui sa prezinte corect pestele si sa demonstreze ca este proaspat.
Printr-un refuz al acestor aspecte, este posibil sa ascunda calitatea pestelui.

Intotdeauna este recomandat ca pestele sa fie tinut pe pat de gheata, la o temperatura care nu depaseste 0°C.
Pestele din frigidere nu este in general atât de proaspat.
O data cumparat, ar trebui ca un peste proaspat sa fie pregatit in acea zi.
Daca acest lucru nu este posibil de moment, este necesar sa fie pastrat doar pentru o perioada scurta de timp.
Urmareste si alte articole din blog si  afla cum sa devii campionul cunoasterii.
Cum recunosti pestele proaspatfoto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.