Cum pastrezi bradul de Craciun verde

  • Utile

Cum pastrezi bradul de Craciun verde mai mult timp, atunci cand il cumperi si vrei sa-l pastrezi proaspat o perioada mai lunga. Traditia este ca bradul de Craciun sa se impodobeasca in Ajun, dar suntem multi nerabdatori sa aducem sarbatorile de iarna mult mai devreme.

Unii dintre noi preferam brazii artificiali, iar altii pe cei naturali. Numai ca nimic nu se compara cu o planta naturala si cu acel miros de proaspat in zilele de sarbatoare.
Este mult mai frumos, mai ecologic si chiar mai sanatos, sa ai in casa un brad natural, decat unul creat artificial.

Cum alegi un brad de Craciun

Inainte de a porni spre locurile de achizitionare, masoara spaţiul unde doresti sa-l poziţionezi. Dimensiunea unui brad poate fi greu de estimat, mai ales ca trebuie avut in vedere ca suportul ar putea adauga cativa centimetri in inaltime.

Pretul unui brad ce Craciun natural este in functie de tipul si dimensiunile lui, dar mai ales de locul de unde se cumpara.
Este bine ca un brad sa fie ales cat mai viguros si proaspat, iar pentru a realiza aceste aspecte, strange intre degete capatul unei crengi, iar daca observi ca acele sunt elastice si nu se desprind de pe creanga, rezulta ca are seva verde si nu a inceput sa se ofileasca.
Mai este varianta sa scuturi ramurile, iar in cazul in care o multime de ace se desprind, este clar ca nu este cea mai buna achizitie.

Dupa cumpararea bradului, alege si un suport solid, in care se poate turna o cantitate suficienta de apa, cel putin 2 litri. Taie, sau reteaza 2-3 centimetri de la baza tulpinii bradului si pune-l in suport, in apa respectiva. Bradul va absorbi apa, rezistand mai multe zile, fara sa-l uzi deloc.

Cum pastrezi bradul de Craciun verde

Avand in vedere ca temperaturile scazute sunt ideale pentru un brad, alege un spatiu cat mai racoros, unde nu exista sursa de caldura, calorifere sau soba.
Daca mediul ambiant din casa trece de 20 de grade, acele bradului se usuca in cateva zile si de aceea recomandarea este de a fi pozitionat in balcon.

Exista multe sfaturi si trucuri legate de diferite compozitii care sa pastreze bradul cat mai mult timp, dar incearca si acorda-i atentia cuvenita prin completarea cu apa din suport zilnic, sau ori de cate ori este necesar.
Nu va fi nevoie sa pui nimic in apa (zahar sau nutrienti), ci doar apa rece. Racoarea, umiditatea si aerul proaspat vor ajuta bradul de Craciun sa se pastreze mai mult timp verde si frumos.

Aceasta este cea mai simpla recomandare despre cum pastrezi bradul de Craciun verde dupa ce l-ai adus in casa, ca sa intampini noul an impreuna cu cei dragi si cu cadouri  puse sub el.

Devino campionul cunoasterii citind si despre….

Despre Mos Nicolae
Cum sa scapi de burta
Cum sa elimini un tapet
Cum alegi un uscator de par
Cele mai bune espressoare cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.