Sari la conținut

Cum inveti sa mergi pe bicicleta


Cum inveti sa mergi pe bicicleta, indiferent de varsta, pentru a sti cum sa te deplasezi cu unul dintre cele mai sanatoase mijloace de transport. Mersul pe bicicleta este un sport care permite sa fie invatat la orice varsta, fara a avea nevoie de cursuri, sau de instructori specializati in domeniu.
Exista destule persoane care nu stiu, sau nu cunosc mersul pe bicicleta, din diferite motive.

Mersul pe bicicleta duce la descoperirea abilitatii de a pastra echilibrul pe doua roti si de a incerca deplasarea cu ajutorul cele doua pedale. Aceasta incercare de inceput, pentru miscare impreuna cu o bicicleta, se face treptat, putin cate putin, pentru ca intr-un final, sa reusesti sa te simti in siguranta.

Cum inveti sa mergi pe bicicleta

Pentru ca cele afirmate mai sus sa se realizeze, este nevoie de o bicicleta care sa corespunda cerintelor (inaltime, greutate). Este recomandat ca o bicicleta sa poata avea saua reglabila. Acest aspect permite posibilitatea de a pune picioarele pe sol cu toata talpa oricand, in cazul pierderii echilibrului, dar mai ales sa poata fi propulsata bicicleta prin impingerea in pamant cu picioarele.

Pentru cei carora le este teama de cazatura, o casca de protectie este indicata, sau chiar necesara pentru incepatori. Descopera si obisnuieste-te cu localizarea sistemelor de franare, pentru a afla modul de reactionare al bicicletei in situatii necesare de franare.


Dupa cele cunoscute de mai sus, incearca si impinge-te cu ajutorul picioarelor si porneste la drum. O data pusa in miscare bicicleta, pune picioarele sus pe pedale. Incearca si mentine echilibrul pe doua roti in timp ce te afli in miscare, atat cat timp poti.

Cand simti ca bicicleta incepe sa se clatine, pune un picior pe pamant, opreste bicicleta, dupa care impinge iarasi in pamant si porneste din nou. Incearca si pedaleaza cate putin, dar nu atat de repede incat sa pierzi controlul. Aceste multiple repetari, fac ca mersul pe bicicleta sa devina obisnuinta la un moment dat.

Aceastea sunt recomandarile si pasii pentru a descoperii cum inveti sa mergi pe bicicleta repede si simplu, dar mai ales singur.
Cum Inveti Sa Mergi Pe Bicicleta

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂


Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *