Cum afli daca ai fost blocat pe Facebook

  • Utile

Cum afli daca ai fost blocat pe Facebook, instrumentul social media folosit pentru a interactiona si a intalni alte persoane.
Facebook iti permite sa blochezi persoane din contul tau, atunci cand exista cineva enervant, insa in acelasi mod, si alte persoane iti pot bloca profilul.
Acest aspect impiedica comunicarea suplimentara intre doua conturi si nu vor putea incepe in niciun fel o conversatie noua.

De ce acest articol?
Deoarece exista momente in care tu, sau altcineva, puteti fi „blocat” de catre un alt utilizator.
Afla ca aceasta optiune este deschisa oricui sa se poate utiliza din orice motiv.
Numai ca, pentru a proteja confidentialitatea utilizatorilor, Facebook nu arată cine te-a blocat.
Nu exista nicio notificare ca ai fost blocat si de asemenea nici nu exista o lista de utilizatori care ti-au blocat contul.

In primul rand, trebuie inteles ca exista o mare diferenta intre a fi blocat si a nu fi prieten.
Daca cineva nu doreste prietenia ta, te-a scos pur si simplu din lista prietenilor lui.
El poate fi gasit in continuare si poti sa-i vezi comentariile in postarile de prieteni comuni, poti vedea in continuare orice portiuni din profilul lui, sau postarile care sunt deschise publicului.

Mai exista si un alt aspect care face dificil sa iti dai seama daca cineva te-a blocat intr-adevar pe Facebook, deoarece exista posibilitatea ca acest prieten din Facebook sa-si fi sters pur și simplu contul, sau a fost interzis de Facebook.

Cum afli daca ai fost blocat pe Facebook

Daca cineva te blocheaza, dispare complet si nu vei putea gasi nimic din ceea ce scrie.
Comentariile vechi de pe propria pagina vor fi în continuare vizibile, dar nu vei vedea nimic din ceea ce scrie in timp real, incepand cu momentul blocarii.
Din pacate, functia de blocare actioneaza ca si cand cineva isi dezactiveaza contul.
Indiferent daca cineva te-a blocat, sau si-a dezactivat contul in totalitate, nu vei putea sa trimiti mesaje, sa-i vezi postările, sau sa-i descoperi profilul.

Deci, cum poti deduce daca ai fost blocat sau nu, fiindca exista o serie de indicatii care te pot ajuta sa descoperi daca cineva te-a blocat pe Facebook.
Cel mai evident semn este disparitia profilului persoanei respective, deoarece daca acesta nu mai apare in cautari si nu poate fi vizitat. Deci probabil, ai fost blocat.

Verifica lista ta de prieteni
Pentru a verifica, acceseaza pagina ta de profil si verifica-ti prietenii.
Daca esti prieten cu persoana respectiva si acesta a disparut din lista ta de prieteni, inseamna ca te-a blocat.
Cu toate acestea, este posibil si ca aceasta persoana sa-si fi inchis Contul Facebook, sau sa fi fost interzisa de Facebook.

Lista de prieteni reciproci
O alta modalitate de a afla daca cineva te-a blocat pe Facebook, este sa cauti persoana despre care banuiesti ca te-a blocat folosind profilul Facebook al unui prieten reciproc.
In timp ce esti pe pagina unui alt prieten, acceseaza optiunea cautare situata in coltul din dreapta sus si tasteaza numele prietenului despre care crezi ca te-a blocat.
Daca profilul prietenului apare in rezultatele cautarii, acesta indica faptul ca respectivul nu te-a blocat pe Facebook.

Cu toate acestea, dacă Profilul prietenului tău nu apare în rezultatele căutării, acesta oferă o indicație bună că cel mai probabil prietenul tău te-a blocat pe Facebook.

Nu poti eticheta acea persoana in postari
Daca esti prieten cu o persoana, ar trebui sa o poti eticheta intr-o postare, iar daca nu reusesti, inseamna ca te-a blocat.
Creaza o postare si atinge „Etichetați persoane”, Introdu numele persoanei, iar daca numele nu apare, acesta este un alt semnal de blocare.

Nu poti gasi persoana in cautare
In mod obisnuit, ar trebui sa poti gasi orice utilizator Facebook tastand numele acestuia in caseta de cautare din partea de sus a site-ului Facebook.
Daca introduci numele lui in caseta de cautare si acesta nu mai apare, este un semn ca persoana respectiva te-a blocat.

Nu poti trimite mesaje persoanei in Facebook Messenger
Daca anterior ai fost prieten si incerci sa trimiti un mesaj, tastand numele persoanei care te intereseaza si aceasta nu apare, este un alt indicator cheie ca ai fost blocat.

Daca totusi esti îngrijorat de prietenia ta online cu o alta persoana, il poti intreba oricand daca si-a dezactivat contul, sau te-a blocat din greseala.
Raspunsul primit, sau lipsa lui, te va lumina la ceea ce se intampla de fapt, fara sa te mai ingrijorezi.

Deblocare persoane pe Facebook
Daca cineva te-a blocat din greseala, cum ar fi o persoana care nu cunoaste Facebook si din greseala a mers prea departe, o poti ajuta sa te deblocheze.
Iata care sunt pasii de urmat:
– Invit-o sa acceze setarile contului Facebook din aplicație sau browser;
– Derulat in jos si facut clic pe „Setari si Confidențialitate”
– Un clic sau atingeți „Blocare”
– Gasit profilul in cauza si facut clic pe „Deblocheaza”;
– Confirma;
Dupa deblocare, poti interactiona în continuare cu persoana din grupurile si aplicatiile Facebook.

Deoarece Facebook nu pune la dispozitie si nu face publice activitatile de blocare, persoanele de pe lista prietenilor tai nu vor sti pe cine ai blocat, sau daca ai fost blocat.
Desi este posibil ca toti sa avem suspiciuni cu privire la prieteni si la cine incearca sa ne elimine din viata lor online, nu exista intotdeauna dovezi care sa le sustina.

Devino campionul cunoasterii si citeste si despre….
Cum afli daca cineva ti-a blocat numarul de telefon
Despre aplicatia Signal
Cum sa iti protejezi telefonul
Cum sa recuperezi fotografiile sterse din telefon

Pe Facebook ne-ai dat Like?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.