Prima pagină » Diverse » Cele mai sanatoase plante de apartament

Cele mai sanatoase plante de apartament

Cele mai sanatoase plante de apartament, care au capacitatea de a curata aerul dintr-o locuinta si care promoveaza o viata cat mai sanatoasa.
Plantele dintr-o locuinta ajuta deseori in procesul purificarii aerului, prin eliminarea toxinelor si prin reglarea umiditatii din atmosfera.
Este bine ca oricine sa detina plante de apartament, nu doar de dragul unui design interior placut, ci mai ales pentru multele beneficii pe care le au asupra sanatatii.

Legat de plante, revista Time scria un articol in urma unui studiu, prin care se demonstra ca acel mediu in care se afla plante, poate ajuta la reducerea stresului, reglarea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac.
Iar specialisti de la NASA, au realizat un studiu al celor mai sanatoase plante de apartament si au demonstrat ca acestea pot imbunatati calitatea aerului din locuinta.
Totul consta in absorbirea de catre plante a unor substante chimice, precum benzenul si formaldehida, actionand ca niste filtre naturale.

Cele mai sanatoase plante de apartament

Iedera
poza Este una dintre cele mai populare plante de interior, pe motivul ca este extrem de usor de ingrijit.
Cel mai important beneficiu al iederei este eficienta in curatarea aerului de poluanti precum: benzenul, tricloretilenul, xilenul si formaldehida.

S-a constatat, in urma unui studiu al unui colegiu din Darjeeling, faptul ca iedera are efecte antioxidante, antispastice, antialergice.
Este recomandata pastrarea intr-un sol bine afanat, langa fereastra, la o temperatura constanta si cu apa din belsug si ferita de lumina directa a soarelui.

Crizantema
crizantema-planta apartament Crizantemele, cunoscute ca si tufanele, sau margarete de toamna, contribuie la curatarea aerului de multe substante nocive prezente in locuinta, precum formaldehida, xilen, amoniac, benzen, toluen si tricloretilena.
O planta care iubeste lumina directa a soarelui si necesita o cantitate medie de apa.
Beneficiind de o ingrijirea potrivita si un sol corespunzator, va incepe sa produca o multime de flori frumoase de diferite culori.

Gerbera
gerbera- planta apartament Gerbera este o planta foarte aspectuoasa, destinata si utilizata in principal pentru exterior, dar se comercializeaza si in ghivece, pentru interiorul unei locuinte.
Este o planta decorativa si foarte benefica, deoarece imbunatateste calitatea aerului din casa, prin neutralizarea si reducerea substantelor nocive, cum ar fi formaldehida, benzenul si tricloretilena.
Gerbera agreaza lumina soarelui, apa din belsug si un sol bine afanat.
Este capabila sa reziste la o gama larga de temperaturi, indiferent de temperatura constanta in casa.

Cactus
cactus-planta apartament Cactusul este o planta de apartament cu cateva beneficii care par a fi incredibile, deoarece absoarbe gazele nocive si genereaza oxigen pur.
Se recomanda sa fie amplasata langa un televizor, pe motivul ca poate sa absoarba undele electromagnetice.
Spre deosebire de celelalte plante, cactusul este planta care produce oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, aspect cel face ca locul ideal unde sa se gaseasca, sa fie un dormitor.
O lumina puternica este absolut necesara pentru aceste plante, de acea trebuie plasate pe cat posibil la fereastra.

Palmierul doamnei
palmierul lady Palmierul doamnei (Palmierul Lady), este a alta planta recomandata de catre NASA, ca purificator eficient al aerului de formaldehida, amoniac, xilen si toluen.
Aceasta specie de palmier rezista perfect in medii uscate sau umede, dar prefera sa traiasca mult mai bine in sol umed.
Poatee niveluri scazute de lumina, cantitati mari de apa si o gama larga de temperaturi, doar ca trebuie asigurat un drenaj adecvat pentru ca radacinile sa nu putrezeasca.

Ficusul
planta ficus Ficusul poate filtra intr-un mod eficient poluantii emanati de obicei de mobila, covoare si zugraveala, printre care se poate numara benzenul, tricloroetilena si formadelhida.
Poate fi cea mai buna alegere pentru acele locuri in care exista si mocheta, deoarece absoarbe compusii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.
Chiar daca ingrijirea sa nu se realizeaza usor, exista acel impactul pozitiv asupra mediului, fapt ce compenseaza orice efort depus in mentinerea lui in forma.

Crinul pacii
crinul pacii O alta planta cu flori inclusa pe lista celor mai sanatoase plante de apartament, vesnic verde si frumoasa, considerata usor de intretinut.
Este utila in dizolvarea multor toxine din aer, inclusiv a acetonei, benzenului, alcoolului sau amoniacului.
Nu necesita foarte multa lumina sau apa, pentru a se pastra in stare optima, doar se recomanda spalarea ocazionala a frunzelor si inlaturarea insectelor care ii pot dauna.
Asigurandu-i conditii optime pentru dezvoltare, florile isi vor mentine prospetimea o perioada indelungata.

Asa cum s-a scris si in articolul Plante otravitoare din casa noastra, exista plante de interior care pot fi toxice atunci cand sunt ingerate, mai ales de catre animalele de companie sau copiii mici, provocand rani sau chiar intoxicari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.