Prima pagină » Auto » Cea mai rapida masina de serie

Cea mai rapida masina de serie

Actualizat in data de 1 ianuarie 2021

Cea mai rapida masina de serie este Bugatti Chiron, un model sport exclusivist, puternic si neegalat in istoria productiei celor de la BUGATTI.
Top Gear a confirmat ca, in luna august, soferul profesionist de curse, Andy Wallace, a atins viteza de 490 de km/h (304 mile/h) pe faimoasa pista de testare Volkswagen din Ehra-Lessien, Germania.

Modelul modificat si testat, a folosit un motor W16 de 8,0 litri si 1.578 de cai putere.
Cei de la Michelin au jucat un rol integral în cursa de viteza de top, prin crearea de anvelope speciale Pilot Sport Cup 2, potrivit Car and Driver , care sunt capabile sa se roteasca pâna la 4.100 de ori pe minut.

Cea mai rapida masina

Bugatti Chiron va fi realizat doar 30 exemplare de versiune completata a modelului sau Chiron, numit Chiron Super Sport 300+, versiune devenita recent cea mai rapida masina din lume, care depaseste bariera de 300 km/h.
„Cu Super Sport 300+, aducem un omagiu nu numai glorioasei noastre istorii, cu numeroasele sale recorduri de viteza, ci si performantei întregii echipe”, a declarat presedintele Bugatti, Stephan Winkelmann, într-o declarație .

Cu toate acestea, masina pe care clientii o vor cumpara efectiv, nu va putea rula la limita maxima, viteza de deplasare fiind limitata electronic la 440 km/h.
Fiind cea mai rapida masina de serie, Bugatti vinde acest model cu 3,5 milioane de euro!
Cea mai rapida masina de serieCea mai rapida masina de serieinteriorfoto

Urmareste videoclip pe Youtube

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.