Prima pagină » Diverse » Cand este bine sa te cantaresti

Cand este bine sa te cantaresti

Actualizat in data de 12 martie 2021

Cand este bine sa te cantaresti, deoarece urcatul pe cantar poate ajuta sa urmaresti progresul si sa atingi obiectivele, prin cateva aspecte.
Pentru majoritatea persoanelor care sunt la dieta, impiedicarea revenirii kilogramelor dupa ce au incercat destul de mult pentru a le pierde, este cea mai mare provocare a lor.
Daca doresti sa profiti de momentul in care pierzi, castigi, sau te mentii in greutate, cel mai bun moment pentru a te cantări este aceiasi perioada in care te-ai cantărit ultima data.

Cand este bine sa te cantaresti

Daca se doreste alegerea un anumit moment al zilei, pentru o cantarire in mod constant, acesta trebuie luat in considerare dimineata, imbracat sumar si dupa ce se goleste vezica.
Acest aspect se datorează faptului ca dimineata este practic sfarsitul celei mai lungi perioade a zilei, cea in care nu s-au consumat alimente, sau nu s-a participat la exercitii fizice intense.
Asezarea cantarului se face pe o suprafata dura, uniforma, fara pozitiomare pe mocheta (covor), pentru o citire cat mai exacta. Totul este sa ramai nemiscat, cu greutatea distribuita uniform pe ambele picioare.

O data pe saptamana este suficient
Pentru a putea sa urmaresti obiectivele, este bine sa te cantaresti in fiecare zi, la aceeasi ora din saptamana si cu aceeasi tinuta.
Intotdeauna este bine sa te cantaresti abia dupa ce ai fost la toaleta si bineinteles inainte de a servi micul dejun.
O cantarire, in aceeasi perioada saptamanala, poate sa ofere o realitate cat mai exacta.

Destul de important este folosirea doar a unui cantar, fara a fi nevoie de o cantarire in alta parte, prin folosirea unui alt aparat. Mereu este bine sa folosesti acelasi cantar pe cat este posibil.
Exista posibilitatea ca un cantar sa nu fie intotdeauna exact in afisarea greutatii. Un studiu din 2017 a implicat un audit, la care rezultatele au demonstrat ca mai putin de 11% din 100% au fost corecte.

Pe langa aspectul de a afla cand este bine sa te cantaresti, nu neglija ca intotdeauna este bine sa te pastrazi in forma, printr-o alimentatie echilibrata si o cu activitatea fizica frecventa.

Urmareste si alte articole din blog si devino campionul cunoasterii.

Citeste si despre….
Alimente care cresc pulsul
Cum sa adormi mai repede
Cum sa elimini mirosul din pantofi
Beneficii seminte de pepene verde
Beneficii ciocolata albaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.