Prima pagină » Articole Auto » Benzina in loc de motorina

Benzina in loc de motorina

Benzina in loc de motorina, sau viceversa, ai alimentat si ai gresit, este o greseala banala si care se poate intampla oricarui sofer obosit sau neatent.
Mereu sunt situatii când un autovehicul este alimentat, accidental, cu benzina/motorina.
Acest articol din blog isi propune sa dezvolte acest aspect, astfel încât cele scrise sa fie utile atat pentru soferii începatori, dar de ce nu, si pentru cei experimentati.

Sunt si exista cateva cauze de care este bine sa se tina cont:
– o cauza este ca soferul abia si-a schimbat masina si din obisnuinta a alimentat cu un alt tip de combustibil;
– o alta se poate datora unei greseli comise de angajatul statiei de alimentare (cazuri rare);
– ultima, dar nu cea din urma, poate apare din cauza celor „fara prea multa minte” care inverseaza intentionat pompele de alimentare, prin simplu fapt de a-si bate joc;

Ai alimentat gresit cu combustibil si ce poti face mai departe

Cu siguranta vei avea un mic soc de moment, dar totul este sa fi lucid si sa-ti pastrezi calmul si sa incerci sa gasesti o rezolvare.
Asadar, indiferent de situatie, daca ai alimentat cu benzina în loc de motorina sau invers, prima recomandare este ca motorul sa nu fie pornit.
Asta e valabil pentru cazul în care îti dai seama la timp.
Dar daca nu ai realizat de moment si ai „reusit” sa-l pornesti si sa pleci la drum, atunci se complica situatia.
Indiferent de cazul neplacut creat, este bine sa fie contactata o firma de tractari auto, transportarea masinii la o unitate service si golit rezervorul.
Aceasta procedura trebuie aplicata în cazul în care nu ai pornit motorul masinii după ce ai alimentat gresit benzina in loc de motorina sau invers.
Dar daca nu ai observat greseala si ai plecat la drum cu masina, dupa golirea rezervorului in unitatea service, neaparat inlocuit filtrul pentru combustibil.

Simpla recomandare pentru a evita astfel de situatii neplacute cu alimentarea masinii cu un combustibil gresit este acea de se acorda atentie, mai ales ca mai mereu pe pompe sunt lipite tot felul de indicatoare vizibile si explicite.
Benzina in loc de motorina

Consideri interesant? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.