Prima pagină » Diverse » Beneficiile cojilor de oua

Beneficiile cojilor de oua

Actualizat in data de 28 martie 2021

Beneficiile cojilor de oua, cele care contin o sursa bogata de minerale, mai ales calciu, care se regaseste in proportie de 90%.
Majoritatea dintre noi le arunca, insa cojile de oua sunt o resursa surprinzator de utila, datorita proprietatilor deosebite de care dispun.
Astfel, in loc ca ele sa fie aruncate, incearca sa le salvezi pentru cateva utilizari incredibile.
Iata, in randurile care urmeaza, cateva motive care te pot determina sa nu mai arunci cojile de oua.

Beneficiile cojilor de oua

Ingrasamant natural
Cojile de oua contin o varietate de substante nutritive pe care plantele le pot folosi (calciu 34%, magneziu 0,3%, fosfor 0,04% si potasiu 0,03%). De asemenea, contin 0,05% sodiu si 5% materie organica.
Gradinarii cu experienta folosesc cu precadere cojile de oua pisate pentru o sursa excelenta de calciu pentru sol.
Arucate direct pe pamantul gradinei, este mult mai bine decat sa fie trimise la gunoi.

Exista idei ale unora cum ca se poate plasa cojile de oua intreagi, deoarece coaja este organica si se va descompune. Numai ca ea se va descompun foarte incet in timp si cu siguranta nu va da rezultatele dorite.

Protectie impotriva daunatorilor
Cojile de oua pot fi folosite in gradina pentru a ajuta la combaterea daunatorilor precum melci, viermi, sau alți daunatori taratori.
Cand acesti paraziti traverseaza o zona din gradina in care au fost raspandite cojile de oua zdrobite, cojile de oua fac cateva taieturi mici in daunatori si astfel le produce sfarsitul, deoarece se deshidrateaza si mor din cauza acestor taieturi.

Folosirea cojilor de ou in gradina, fara a recurge la substante chimice toxice, este o modalitate excelenta de a folosi ceva care, in mod normal ar fi aruncat.

Pentru consum propriu
Stii ca poti manca oul, dar stiai ca poti manca si coaja pentru un stimul mare de calciu?
Coaja de ou se consuma sub forma de pudra, printr-o modalitate de preparare extrem de usoara.
Nu arunca cojile de oua si strange-le, dupa care le fierbi bine si le usuci.
O data uscate, transforma-le in pulbere cu ajutorul unei rasnite de cafea, sau al unui blender.
Poti consuma pudra de coaja de ou amestecata cu miere sau polen, dupa ce amestecul a fost lasat la macerat 2-3 zile.
Atentie insa, nu consuma un astfel de amestec mai mult de o luna si neaparat facuta miscare pentru o depunere uniforma a calciului.
Un consum de coji de oua este recomandat in scopul suplimentarii necesarului de calciu din organism in situatiile in care exista deficit.
Atentie, atunci cand se regaseste in exces in organism, calciul poate cauza probleme precum formarea pietrelor la rinichi.

Vindeca rani
Cojile de oua si-au dovedit eficienţa in imbunatatirea gradului de vindecare a unor rani.
Substantele nutritive din compozitia lor sunt utile pentru a grabi procesul de vindecare, cum ar fi taieturile mici sau zgarieturile.
Poate nu stiai, dar membrana transparentă din interiorul oului contine proteine ​​care contribuie la regenerarea celulelor.
Aplicare unei pudre fine peste o zona afectata, urmata de acoperirea cu un bandaj curat, va actiona in cateva ore.

Masca de fata
Ouale pot fi secretul restabilirii stralucirii tineretii pielii.
Se foloseste un amestec de pulbere fina rezultata din coji de oua si amestecata cu albusuri, printr-o aplicare pe piele.
Maseaza toata fata usor cateva minute folosind varful degetelor si lasa-l sa se usuce.
Apoi, spala cu apa rece, piele fetei va fi o piele sanatoasă si stralucitoare, prevenind in acelasi timp imbatranirea prematura.

Inalbitor de haine
Atunci cand hainele capătă un aspect inestetic din cauza petelor de transpiratie, cojile de oua pot ajuta la redarea albul curat pe care il aveau initial.
Chiar daca sună putin ciudat, cojile de oua reprezinta un inalbitor excelent care contribuie la albirea eficienta a hainelor.
Plaseaza cojile de oua intr-un saculet impreuna cu cateva felii de lamaie si foloseste-l intr-un ciclu de spalare cu albituri.

Hrana pentru pasari
Cojile de oua uscate si spalate, pentru a le steriliza, se zdrobesc si se piseaza pentru hrana pasarilor dintr-o gospodarie.
Pasarile par sa manance cojile care contin cu siguranta calciul, necesar pentru depunerea propriilor oua.

Produs de curatare abraziv
Colecteaza cojile de oua intr-un numar cat mai mare, spala-le si usuca-le la soare sau la foc mic in cuptor, pentru cateva minute.
Foloseste o rasnita de cafea sau un blender de mare viteza pentru a realiza o pasta fina.
Daca a rezultat o pulbere cat sa intre intr-o cana normala, adauga 3 cani de bicarbonat de sodiu in pudra realizata.
Pentru a curata, amesteca compozitia cu putin otet (sau apa).
Utilizeaza acest amestec pe oale si tigai care s-au ars ceva mai mult, sau foloseste la vasul de toaleta care se prezinta cu depuneri.
In final clateste cu apa ca de obicei.

Numai ca, pe langa toate cele afisate mai sus, exista si alte cateva din beneficiile cojilor de oua pentru sanatate.
Curata sangele si fortifica organismul
Pentru a beneficia de acest aspect, spala si curata bine 5 oua, iar dupa ce ai zdrobit cojile cu ajutorul unei rasnite de cafea, introdu-le in 3 litri de apa.
Pastreaza compozitia la rece, de regula in frigider, timp de 5-6 zile, urmand apoi sa consumi 2-3 pahare zilnic.
Incearca si fa gustul mai placut prin adaugarea de putina zeama de lamaie.

Calmeaza simptomele de gastrita şi ulcer
Foloseste cojile faramitate de la trei oua.
Adauga putin din pulberea de coji peste două linguri de zeama de lamaie si mesteca bine.
Pastreaza amestecul la frigider timp de 3-4 ore pana se inmoaie bine compozitia, dupa care amesteca-l apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte.
Incearca si consuma acest preparat de doua ori pe zi, pe stomacul gol dimineata si inainte de culcare.

Reducere riscul de osteoporoza
Printre beneficiile cojilor de oua se afla si reducerea riscului de osteoporoza, acea boala caracterizata de slabirea oaselor, dar si de creşterea riscului de fracturi osoase.
Lipsa calciului poate sa contribuie la dezvoltarea acestei afectiuni, insa in urma unor studii, s-a descoperit ca pudra realizata din coji de oua, impreuna cu vitamina D3 si magneziu, ajuta semnificativ la intarirea oaselor.

Functionare eficienta a glandei tiroide
Cojile de oua sunt un ingredient extrem de benefic pentru glanda tiroida.
Pentru a realiza acest tratament, este nevoie de cojile de la 6 oua, sucul rezultat de la o lamaie, un litru de alcool si o lingurita de miere de albine.
Cojile de oua se piseaza intr-un blender sau chiar o rasnita de cafea si se amesteca cu mierea si sucul de lamaie.
Se pastreaza acest amestec la frigider peste noapte, pana se observa o inmuierea a cojilor, dupa apoi se adauga alcoolul.
Intreg amestecul se lasa la frigider timp de 7 zile si apoi se consuma cate 3 lingurite in fiecare zi.

Devino campionul cunoasterii si citeste si despre….
Beneficiile cafelei si consumul de cafea
Reteta de mici din carne de pasare
Beneficii seminte de pepene verde
Beneficii ciocolata alba
Reteta drojdie de casa




Pe Facebook ne-ai dat Like?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.