Sari la conținut

Alimente care cresc pulsul


Alimente care cresc pulsulul, printr-o simpla cunoastere, deoarece numeroase alimente care fac sa creasca tensiunea arteriala, un termen cunoscut ca si hipertensiune. Este acel termen care se refera la aspectul legat de forta cu care sangele este pompat in organism.

Ritmul cardiac, de cate ori bate inima intr-un minut, este mai mereu afectat de multi factori.
Acestia includ o dieta folosita, nivelul de activitate, starea mentala sau emotionala si consumul anumitor medicamente.

Un ritm cardiac intre 60 si 100 de batai pe minut este, in general, considerat sanatos, dar consumul anumitor alimente poate determina cresterea batailor inimii peste ritmul cardiac normal. Daca acestea se intampla ocazional, probabil ca nu trebuie sa apara o ingrijorare, dar daca persista, acest aspect chiar trebuie luat in serios.

Alimente care cresc pulsul

Ritmul cardiac joaca un rol vital in sanatatea generala a unei persoane, iar o dieta sanatoasa poate preveni aparitia de hipertensiune arteriala.
Asa ca, trebuie tinut cont de urmatoarele alimente care fac sa creasca tensiunea arteriala.


Alimente care contin cofeina
Alimentele si bauturile care contin cofeina pot creste ritmul cardiac.
Exista studii care arata ca exista beneficii ale cofeinei pentru sanatate, doar ca nu trebuie exagerat.
Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central care agita creierul si sistemul nervos.
Acest lucru poate determina o crestere a ritmului cardiac, iar daca deja exista o tensiune arteriala ridicata, sau batai neregulate ale inimii, cofeina trebuie evitata.
Ea se obtine din consumul de cafea, ceai negru sau verde, cateva bauturi racoritoare, bauturi energizante si din consumul de ciocolata.

Sarea
Sarea este unul dintre cele mai eficiente alimente care cresc tensiunea arteriala, iar alimentele bogate in sodiu pot provoca marirea batailor inimii. O cantitate excesiva de sodiu (sare), poate creste tensiunea arteriala si poate provoca modificari structurale in vasele de sange.

Consumul excesiv de zahar
Consumul de alimente care determina cresterea rapida a zaharului din sange, poate provoca si batai rapide ale inimii.
Potrivit Centrului Medical Regional Lawnwood, nivelul ridicat de zahar din sange interfereaza cu functionarea corecta a vaselor de sange. El determina cresterea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, iar bomboanele, deserturile, painea, bauturile zaharoase, pastele si orezul alb, pot provoca o crestere rapida a zaharului din sange.
Aceste alimente bogate în carbohidrati, trebuie consumate ponderat.

Mezeluri
Mezeluri, hot-dog-urile si sunca, carnea procesata in general, sunt cunoscute mai ales pentru cantitatea mare de sare, dar si grasimea pe care o contin. Ele nu trebuie servite in exces si ar fi mult mai intelept evitarea lor cat mai mult posibil, reducand astfel evitarea cresterii bruste a tensiunii arteriale.


Ciocolata
Datorita teobrominei pe care o contine, consumul de ciocolata este un alt aliment care provoaca cresterea ritmul cardiac.
Recomandat este servirea de unul sau doua cuburi de ciocolata neagra. Ciocolata neagra contine mai putine grasimi, iar consumul ei satisface dorinta consumului de ciocolata.


Carbohidratii rafinati
Carbohidratii rafinati nu sunt recomandati, iar consumul lor trebuie eliminat din alimentatie.
Acestia nu sunt produse naturale, iar continutul lor include zaharul si cerealele procesate, precum painea si orezul alb, cerealele cu zahar pentru copii si multe arome adaugate. Cand se servesc carbohidrati rafinati, sangele este inundat de zahar, nivelul insulinei creste (pentru a elimina zaharul) si apare mereu senzatia de foame la scurt timp.
Alimentatia bogata a lor determina dezvoltarea de hipertensiune si a unor boli de inima.

In concluzie, un organism uman poate reactiona diferit de un altul, dar este o idee buna sa se tina mereu cont de cele afisate. Cunoasterea a ceea ce se mananca si se bea, s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a preveni pe deplin cresterea pulsului, dar poate ajuta la micsorarea riscurilor.
Consulta intotdeauna medicul de familie pentru oricare probleme de sanatate care pot apare
Acest articol face doar cateva recomandari.
Alimente Care Cresc Pulsul

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *