Asociatia ape fara plastic

Asociatia ape fara plastic, avand ca obiectiv principal, niciun deseu plutitor sa nu mai ajunga din Jiu in Dunare, fie el plastic, metal sau sticla.

Cine suntem?

Suntem parte dintr-o frumoasa poveste, acea poveste a unui rau care a fost odata frumos, apoi a murit, dupa care a reinviat si s-a uratit. Dar pe care noi il vrem iarasi frumos!

Obiectivele noastre

Obiectivul nostru principal este unul deosebit de ambitios, asa cum am mentionat la inceputul articolului, niciun deseu plutitor (fie el plastic, metal sau sticla) sa nu mai ajunga din Jiu in Dunare!

Dar cum putem sa facem asta?
~ Instalarea de bariere plutitoare in puncte bine alese. Acestea vor bloca toate deseurile aduse de curent si le vor dirija catre unul din maluri, de unde periodic sau ori de cate ori este nevoie vor fi scoase din apa de voluntarii APE FARA PLASTIC. Pana acum am instalat doua astfel de bariere, una pe lacul de la Isalnita de langa Craiova, pe malul drept, la aproximativ 900 m amonte de barajul Isalnita, si una la podul de la Podari, pe malul stang.
~ Actiuni de ecologizare intreprinse din ambarcatiuni in punctele in care in mod natural se acumuleaza deseuri (arbori cazuti ori alte obstacole aparute natural si spontan pe cursul raului).

Un alt obiectiv al nostru este definirea si rafinarea unui mod de operare – exemplu de buna practica care poate fi exportat si pe alte rauri din Romania.
Credem si consideram de asemenea, ca cea mai buna modalitate de a aduce in atentia publica chestiunea poluarii apelor, este facilitarea accesului pe rauri si lacuri a cat mai multor persoane.

Asociatia ape fara plastic

Daca doresti sa participi, sau sa fii voluntar nu trebuie decat sa vrei si sa ai peste 14 ani. Daca ai sub 14 ani, nu este suficient sa vrei doar tu, ci trebuie sa vrea si un adult sa te insoteasca.
Daca ai peste 14 ani, dar sub 18, poti veni la actiunile APE FARA PLASTIC doar cu acordul explicit al unuia dintre parinti.
Acceseaza site-ul asociatiei pentru mai multe detalii si informatii care se doresc a fi aflate.
asociatia ape fara plastic