Aparat de vidat alimente

Aparat de vidat alimente, un dispozitiv complet automat pentru ambalarea sub vid, cu functionare simpla si comoda, cu o latime maxima a foliei de 22 cm si lungime dupa cum este necesar. Detine o functionare stabila datorita picioarelor cauciucate si a unui intrerupator de siguranta.

Detalii aparat

– Marca: Lund;
– Tara de provenienta: Polonia;
– Putere [W]: 140;
– Tensiune [V]: 230;
– Greutate neta [kg]: 0,8;
– Frecvența [Hz]: 50;
– Dimensiuni [lungime x latime x înaltime]: 260 x 160 x 55 [mm]:
– Clasa de protectie: II;
– Latimea sacului (maxim) [mm]: 22;
– Debit de aer [l / min]: 11;
– Presiune negativa generata [kPa]: de la -40 la -60;
– Clasa de utilizare: Semiprofesionala;
– Garantie produs: 2 ani;

Domenii utilizare

Masina de ambalat sub vid este utilizata pentru ambalarea în vid a produselor alimentare în pungi speciale concepute în acest scop. Datorită acestor ambalaje, alimentele îsi pastreaza prospetimea si valoarea nutritionala mai mult timp.

Aparat de vidat alimente

Sfaturi pentru ambalarea sub vid a alimentelor
– Pentru cele mai bune rezultate, ambalati alimentele proaspete în vid;
– Daca calitatea alimentelor se deterioreaza, ambalarea sub vid poate întârzia procesul, dar nu o va opri niciodata. Bacteriile si microorganismele anaerobe care pot functiona într-un mediu cu oxigen scazut încă deterioreaza calitatea alimentelor;

– Prepararea, dezghetarea si încalzirea alimentelor ambalate sub vid în apa pastreaza gustul alimentelor si ușureaza pastrarea lor curata;
– Când încalziti alimentele ambalate sub vid folosind cuptorul cu microunde, puneti întotdeauna punga cu gauri în mai multe locuri pentru a permite aerului fierbinte sa scape;
– Alimentele ambalate sub vid pot fi încalzite prin scufundare si încalzire în apa calda, temperatura apei nu trebuie să depasească 75 de grade C;

La ambalarea carnii si a peștelui, se recomanda plasarea alimentelor în congelator timp de 1-2 ore mai întâi. Acest lucru va lega sucurile prezente în mod natural în alimente si îsi va păstra forma. Daca nu este posibil sa se raceasca în prealabil mâncarea, se recomanda sa așezati un prosop de hârtie laminat slab între mâncare si marginea pungii care urmeaza sa fie sigilata. Prosopul va absorbi sucurile care ies din alimente în timpul aspirării aerului.

La ambalarea brânzeturilor, se recomanda ambalarea restului de brânza dupa fiecare utilizare. Daca se folosește o punga suficient de mare, aceasta poate fi refolosita dupa taierea sigiliului.

Înainte de a ambala legumele în vid, se recomanda sa le albiti. Albirea va opri enzimele care pot pierde aroma, culoarea si textura. Pentru a albi legumele, înmuiati-le în apa clocotita câteva zeci de secunde, apoi scoateti-le si scufundati-le în apa rece. Timpul de albire depinde de tipul de legume. Cu cât legumele sunt mai fine si mai delicate, cu atât timpul de albire este mai scurt. Albirea se poate face, de asemenea, folosind un cuptor cu microunde sau abur.

Produse finesse recomanda ambalarea în vid în ambalajul lor original. Acest lucru va împiedica patrunderea particulelor de produs în masina de ambalat împreuna cu aerul aspirat, ceea ce poate împiedica chiar ambalarea adecvata în vid. Înainte de ambalarea sub vid a alimentelor lichide, de exemplu supe, trebuie sa le congelati într-un vas separat, a carui forma si dimensiune trebuie selectate astfel încât produsul congelat sa se încadreze în punga. După congelare, produsul trebuie scos din vas, introdus în punga, ambalat sub vid și apoi pus înapoi în congelator. Alimentele ambalate sub vid pot fi încalzite prin scufundare și încalzire în apa calda, temperatura apei nu poate depăsi 75 de grade C.

Metoda de utilizare

Ambalare sub vid
– Ridicati capacul dispozitivului. Daca capacul este închis cu dispozitivul de inchidere, împingeti dispozitivul în jos, deblocati capacul si apoi ridicati-l.
Exista un comutator de siguranta în interiorul dispozitivului, care va permite dispozitivului sa porneasca numai dupa ce capacul este închis corespunzator. Nu trebuie apasat cu capacul deschis, este interzis blocarea întrerupatorului de siguranta.

– Pregatiți punga pentru utilizare în masina de ambalat. Ar trebui utilizate numai pungi speciale destinate utilizării în masinile de ambalat sub vid. Recomandam pungi cu piele LUND cu numarul de identificare 67887. Geanta poate fi taiata pentru a se potrivi cu marimea produsului ambalat. Amintiti-va ca cele trei margini ale sacului trebuie întotdeauna sudate din fabrica, iar marginea taiată trebuie sa fie uniforma si sa nu fie mai lata de 22 cm. Când selectati dimensiunea, asigurati-va ca cel putin 5 cm din pungă ramân de la marginea sa pâna la produsul ambalat.

– Asezati punga peste banda de încalzire, cu marginea care trebuie sudata, complet în garnitura capacului.
– Aliniati ambele parti ale sacului astfel încât sa nu se formeze îndoituri, pliuri sau riduri.
– Conectați dispozitivul la sursa de alimentare. Închideti capacul, apasati si tineti apasat.
– Procesul de aspiratie si sudare a aerului va începe automat, care va fi semnalizat de lumina de pe carcasa dispozitivului.
– Dupa terminarea procesului de ambalare, lumina se stinge. În acest caz, deconectati dispozitivul de la sursa de alimentare, deblocati zavorul capacului apasând butonul de zavor.
– Ridicati capacul si scoateți punga cu produsul ambalat.

Buton sigilare
Acest buton trebuie utilizat la ambalarea produselor fragile sau a produselor care tlichide. Apasarea acestui buton opreste procesul de aspiratie a aerului si începe sudarea. Daca, în timpul ambalării, se observa o deformare nedorita a produsului ambalat sau lichidele prezente în produs încep sa fie aspirate de masina de ambalat, apasati butonul de etansare marcat „Sigiliu”.

Pret 163,48 lei!
Pentru mai multe detalii si imagini Aparat de vidat alimente, sau despre comanda si transport, click pe Aparat vidat produse
aparat de vidat alimente